Eli viime torstaina (jälleen "vähän" myöhässä tämkin teksti) alkoi taas perustottistreenit. Kuten keväälläkin, treenit on aina torstaisin, ja yritän parhaani mukaan saada kirjoitettua jokaisista treeneistä.

Soma oli yllättävänkin rauhallisesti treenien ajan. Tietenkään tyypilliseltä haukunnalta emme säästyneet, enkä pitkän tauon jälkeen sitä olettanutkaan, oletin jotain paljon pahempaa, kuin mitä sain!
Ensimmäisenä oli tämä perinteinen ympyrä pujottelu, eli jokainen vuorollaan pujotteli erikoirakoiden välistä. Muiden mennessä ohitse Soma oli nätisti. Okei, pakko myöntää että itse tuputin koko ajan sille nameja suuhun, ja kehuin, mutta tepsi. Pääasiahan oli, että koira on hiljaa ja nätisti. Lopulta viimeisenä tuli meidän vuoromme. Ja suureksi yllätyksekseni Soma meni muiden ohi aivan mallikelpoisesti, no tietenkin suu täynnä melkein koko ajan nameja, ettei haukkumiselle jäänyt tilaa. Mutta se, ettei se vetänytkään oli jo mahtava tunne!
Loppu menikin vähän niin ja näin, mutta tyytyväinen olin. Ja lopuksi otimme myös luoksetulon, joka on meillä ollut se kompastuskivi yhdessä toisten koirien ohittamisen kanssa. Otimme ihan lyhyen matkan, ja vau! Se tuli saman tien luokse kutsusta, eikä lähtenyt, saatika edes yrittänyt lähteä, huitelemaan muualle! Tästä on mielestäni hyvä jatkaa.