Vuoden kohokohta, Helsingin Messukeskuksessa pidettävä Voittaja 2007 -näyttely koitti viimeinkin, pitkän odotuksen jälkeen. Tänään lauantaina vuorossa oli Soman rotukehä, missä luokkanamme oli juniorluokka.

Vaikka mainailin suuresti, että karvattomana ja ns. uitettuna rottana S tuo kotiin vain EH:n tai H:n. Vielä enemmän vakuutuin asiasta, kun näin, kuinka tuomarina toiminut Bo Skalin jakelin erittäin hyvää ja hyvää uroskoirille oikein sankoin joukoin.
Näyttely alkoi jo muutenkin yllättävissä merkeissä, S:n ollessa ihan hissuksiin, mennessä jopa vataaehtoisesti kevythäkkiinsä, jota se siis ei ole ennen tehnyt.

Meidän lisäksemme kehässä oli yhteensä 6 juniornarttua kisaamassa luokkavoitosta, sekä Juniorvoittaja 2007 -tittelistä.Tuomari Skalin oli mielestäni oikein mukava ruotsalaismies, joka osasi myös hommansa.
Soman kanssa astelimme kehään, odotukset ei kuitenkaan olleet huipussaan. Kiersimme yhessä joukossa pariin kertaan kehän ympäri, jonka jälkeen tuomari aloitti yksilöarvostelun.
Suureksi yllätyksekseni Soma menikin ja nappasi laatuarvostelumaininnaksi erinomaisen (ERIn), joka yllätti kyllä kaikki. Samalla se myös merkitsi, että Soma oli mukana voittajatittelin "taistelussa".
S:n lisäksi kaksi muuta saivat ERIn. Kilpailuluokassa Soma teki suuren suuren yllätyksen voittaessa koko luokan ja samalla lunastaen itselleen Juniorvoittaja 2007 -tittelin, sekä kilpailu oikeuden joko 2008 tai 2009 vuoden Englannin arvostettuun Crufts -näyttelyyn!

Arvostelumme tältä päivältä (suomennos):
"Erittäin kaunis feminiininen pää, ihastuttava ilme, kaunis kaula, oikeat mittasuhteet, hyvin kulmautunut edestä ja takaa, liikkuu hyvin sivusta katsoen, hieman löysät kyynärpäät, erittäin hyvä karvanlaatu."

voittaja07.png