Se on kumma, kuinka tuntuu saavan jotain lisä energiaa heti, kun pitkän talven jälkeen aurinko paistaa ja sääkin lämpenee. Koska sää oli tänään aurinkoinen, ja mukavan lämmin, nappasin koulun jälkeen Soman remmin päähän ja lähdimme lenkille. Kuten olen Slle opettanut, että yleinsä kun kahdestaan lähdetään lenkille, tietää se usein miten myös treenausta, kuten tälläkin kertaan. Poikkeuksena tosin, että treenasimme ennen kuin lähdimme kunnon lenkille. Vastapäätä rappuamme on pieni hiekkakentän tapainen, joka soveltuu treenaamisen oikein loistavasti, myös tällä kertaa.
Koska viime kerrasta on jo jonkin aikaa (aivan liikaa aikaa..), päätin ottaa ihan perusjuttuja - istu, maahan, paikka ja tänne -, mutta kuitenkin otin nyt oikeasti treenaukseen tuon perusasennon, koska se on aivan hakusessa meillä..
  • Perusasentoa lähdin kokeilemaan ihan namien avulla ohjaten Sn oikealle paikalle, ja omasta mielestäni S tajusi idean nopeasi, kun ensiksi vähän venkslattiin paikan ja oikean asennon kanssa. S työnsi minulle istumista, maahan menoa, ja välillä edistettiin, tai jäätiin liian taakse. Mutta loppujen lopuksi tuntui sitten sujuvan, S istui kauniisti, ja ihan omasta aloitteesta tapitti ylöspäin, pitäen katsekontaktia, loistavaa.
  • Istu ja maahan meno ovat olleet niitä ehdottomasti parhaiten Sllä hallussa olevia liikkeitä, vaikkakin aika usein menee käskyt vähän sekaisin tytöllä. Tänään otin käsimerkit mukaan, havainnollistamaan Slle kumpaa käskyä todellisuudessa tarkoitan, oma vikahan se on, että Sllä menee käskyt sekaisin.. Lopussa tyttö älysi, tai ainakin tuntui siltä, että mitä kumpikin käsky tarkoittaa.
  • Paikalla oloa ja luoksetuloa on tullut treenailtua ehkä hieman liian harvoin, ja sen kyllä huomasi, ainakin paikalla olon treenaamisessa. Ensimmäisen paikalla olon tein käskemällä Sn maahan ja itse menin ehkä n. metrin päähän sen eteen. Ennen kuin kerkesin edes käskeä tyttö luokse se pinkaisi kauhealla vauhdilla luokseni, hiekkaankin jäi aika hyvät ponnistusjäljet. Ja ei kun takaisin lähtöpaikalle ja alusta. Nyt tyttö malttoi loistavasti ja lähti kauhealla vauhdilla luokse, kun kuuli 'tänne' -käskyn. Toisen paikalla olon tein myös käskemällä Sn maahan, mutta tällä kertaa ilman luoksetuloa. Menin hetkeksi (max 5s) n. metrin päähän Sstä, kääntyen kuitenkin katsomaa sitä. Lopuksi palasin sen viereen, niin että se jäi vasemmalle puolelleni, ja jo ennen kuin kerkesin mitään sanoa, ampaisi tyttö istumaan samaan paikkaan, ja eikun paljon kehuja päälle.
Treenailuiden jälkeen jatkoimme matkaa kunnon lenkille, ja kiertelimme sitten Kontulan-Vartiokylä-Mellunmäki -alueella, löytäen aivan ihanan pellon, jossa päästinkin Sn hetkeksi vapaaksi, ja kyllä harmitti ettei kameraa ollut mukana... Tytöstä olisi saanut niin ihania kuvia, ja kerrankin ilman koirapuiston rumia aitoja. Ensi kerralla sitten.

Huomenna aistten aloitamme Sn kanssa Hakunilan Seudun Koiraharrastajien (HSKH) järjestämällä "Perusasioita aikuisille koirille" -nimisellä kurssilla. Kurssi on mielestäni hyvä paikka opetella Sn kanssa perusasioita, vähän temppuilla ja totutella ryhmässä treenaamista, ennen kuin lähdemme johonkin tokoryhmään. Pyrin kirjoittamaan jokaisten treenien jälkeen tänne pienen yhteenvedon, ja tietenkin pyrin myös treenaamaan treenien ulkopuolella myös, enemmän liikkeitä ajatellen tokoa.

Sivuista vielä loppuun, että sivumme tulevat kokemaan pientä uudistusta, jonka takia itse sivujen päivittäminen saattaa olla aika pienimuotoista lähiaikoina.