Kohta on taas yksi vuosi - 2007 - takana päin, ja on aika tullut koota yhteen vuoden mukavimmat ja mieleen painuvimmat tapahtumat. Tietenkin, siinä mukana tulee kiiteltyä ihmisiä niin erikseen kuin yhdessäkin, niin moni on auttanut eteen päin monien ongelmien edessä.

9viikkoa.png

Suurin hetki tänä vuonna oli ehdottomasti, kun perheeseemme asteli toinen koira: suomenlapinkoira Soma, nyttemmin jo JV-07 Jäkäläkummun Onpa Soma. Soma saapui helmikuun 23. päivä, ollessaan noin 10 viikkoinen karvamöhkäle, jolla intoa tuntui riittävän, ja tuntuu riittävän edelleenkin :).

7kk.png

Oli aikaisemmin suunnitellut vuodesta hieman enemmän näyttelytäytteisempää, mutta vuosi jäi yhteensä 5 viralliseen junior handler käyntiin, 3 match shown junior handler käyntiin, sekä sitten 3 rotukehä käyntiin ja 2 match shown pentukehä käyntiin. Näiden lisäksi Soma kääisi myös Bellan mukana lappalaiskoirien erikoisnäyttelyssä Jyväskylässä.
Junior handlerissä ei oikeastaan tullut kummosempaa menestystä, päälimmäisenä ovat varmaan match shown 3. sija, yhdessä rakkaan Nallen kanssa, kun kisaajia oli yhteensä noin 15. Sekä myös lämpinänä mielessä on Aptus Shown sunnuntain jatkoonpääseminen. Se oli elämäni ensimmäinen kerta, kun virallisissa kisoissa pääsin edes jatkoon. Kilpailin suomenlapinkoira Enjan (Fidelis Pikku Apulainen) kanssa, ja pääsimme 39 kilpailijasta 20 parhaan joukkoon. :)
Rotukehien puolella taas menestys oli parempaakin. Ensimmäisenä voin musitella Soman ensimmäistä match showta, jossa se oli hienosti punaisten pentujen 2., häviten vain novascotiannoutajalle, joka taisi myöhemmin olla koko match shown kaunein. Virallisten kehien puolella Soma aloitti näyttely uransa hienosti Super Summer Showssa, jossa se oli hienosti ROP-pentu, kera KP:n Saija Juutilaisen arvostellessa. Superin jälkeen tulikin pieni "lamakausi", jolloin Soma sai yhdestä pentunäyttelystä vain PEK3, ja erikoisnäyttelystä H:n. Voittaja 2007 -näyttelyssä, tehtiinkin kunnon rytinä voitto, Soma sai hienosti ERIn juniorluokasta, ja myöhemmin vielä voittaen oman luokkansa, lunastaen itselleen tittelin Juniorvoittaja 2007!

Tottelevaisuuden osalta vuosi on mennytkin Soman kanssa uusien asioiden opetteluun. Nallen kanssa sen sijaan on vietetty hiljaiseloa, josko sen into asioihin nousisi. Loppu vuodesta pienten kotitreenien aikana Nalle on ainakin ollut ihan intoa puhkumassa, kuten myös Soma. Vuoden 2008 aikana olisi tarkoitus saada S sellaiseen kuntoon, että viimeistään vuonan 2009 uskaltautuisimme edes möllikisoihin kokeilemaan :).

Kiitos kaikilla siis kulunesta vudoesta, niin yhdessä kuin erikseenkin :)