Juoksutuksista huolimatta, olemme pitäneet tottelevaisuutta yllä, nyt varsinkin kun jouluna sain kauan odotetun treeniliivin, jollon kaiken mukaan ottaminen on helppoa.
Yleinsä olemme tehneet niin, että lenkin päätteeksi treenaamme sen 5-15 minuuttia, ettei siitä tulisi liian pitkään, ja vähintään melkeimpä se pari kertaa viikossa, vaikka olen huonosti niitä blogiin jaksellut kirjoittaa :S.

Tänään teimme aivan saman, kuin aikaisemmin. Totesin jälleen, että minun on ruvettava painottamaan enemmän istumiseen, nimittäin Soma on niin innoissaan maahan menosta, että tarjoaa sitä jo istu -käskyynkin. Luoksetulo menee miten menee, sen suoristamiseen kyllä painotetaan tänä vuonna enemmän! Kokeilin taas, että miten S tuo leluja, niimpä heitin patukan vähän matkan päähän, ja kun S nappasi sen suuhun, annoin "tuo" -käskyn, ja kappas vaan, se toimi jälleen. Vielä pitäisi S opettaa, niin että se luovuttaa esineen (tässä tapauksessa patukan) vapaaehtoisesti :).

Vielä tarkentaen päivän menestystä liikkeissä:
  • maahan meno sujui todella mainiosti, mutta ongelmana on vain, että tyttö tuntuu tarjoavan sitä nykyään joka väliin, ja tuntuu unohtavan muiden käskyjen merkityksen.
  • istuminen voisi sujua huomattavasti paremmin, tähän tulemme painottamaan taas enemmän. Vastaisuudessa treenaamme tätä, ja jätämme maahan menon hieman vähemmälle.
  • luosetuloon on itseni puututtava, jotta siitä saataisiin täysin suora, eikä niin, että S jäisi poikkeuksetta aina vinoon.
  • noutaminen, tai esineen tuominen, aivan miten kukakin tahtoo kutsua, on yllättänyt itseni. Täysin opettamatta S on oppinut jutun jujun, ja tästä on hyvä mielestäni jatkaa tulevaisuudessa.