Pienehkön, ehkä liian suuren, tauon jälkeen taas ryhdyin Soman kanssa treenaamaan. Ihan tälläinen perus treenaus ennen lenkille lähtöä.
Aika peruasioita käytiin läpi: istu, maahan, luoksetulo ja peruasento. Istumisen ja maahan menon kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Nykyisin tuntuu Soma ymmärtävän myös mitä istuminen tarkoittaa, ehkä ennen ruuan antamista olevan istu -käskyn kajahtaminen ja sen toteuttaminen koira osalta on avustanut todella paljon.
Itse hämmästyin paljon perusasentoa (sivulle tuloa), nimittäin en aikaisemmin ole käyttänyt kuin liikkeen lopussa, sen suoritettua jo käsky sanaa. Kokeilin mielenkiinnosta miten Soma siihen reagoi. Ainakin tyttö ymmärsi idean, tosin käytin edelleen kädessä olevaa namia ohjastimena, jotta saataisiin liike onnistumaan oikeasti, eiköhän sekin liike ajan kanssa rupea sujumaan paremmin.

Koska luoksetulomme on aivan jostain syvältä, Soma ei todellakaan osaa oikeaa paikkaa siihen, päätin aloittaa koko jutun opettelun takaperin. Ryhdytään siis siihen, että opetellaan aluksi nytten se oikea paikka, jos se vaikka siitä onnistuisi!

Eli ei mitään muuta kuin treeniä treeniä treeniä....

Näin lopuksi voisi ilmoittaa, että omistaja sai perjantaina 13. päivä tietää ensi syksyn jatko-opiskeluistaan. Ensi elokuussa suuntana on siis Koillis-Helsingin lukion medialinja, joka oli myös ensimmäinen hakuvaihtoehto.