Kun on pitänyt vähän taukoa taas treeneistä, omien kiireideni vuoksi, niin otimpa itseäni niskasta kiinni ja treenasin nyt ihan vain kotona katsoakseni mitä koirilla on vielä muistissa.

Itse yllätyin aika positiivisesti, kun Soma, jonka kanssa ei juurikaan olla treenattu vielä maahan -käskyä, osasi sen melkein kuin vettä vaan. Saman huomasin myös seiso -käskyn kanssa. Voisi siis sanoa että on S suhteellisen nopea oppimaan uutta.

Tässä hieman liikkeiden treenauksesta Soman kanssa enemmän:
  • istu onnistuu mielestäni jo suhteellisen hyvin, myös paikalle jääminen (siis että itse menen askeleen tai kaksi kauemmaksi Somasta) onnistuu myös suhteellisen hyvin. S nousee jopa maasta reippaasti takaisin istumaan ilman ongelmia. Paikalle jääminen on vielä ihan treenauksen alla, mutta pikku hiljaa se siitä.
  • maahan meno menee mielestäni yllättävän hyvin. Kesällä aloitimme kunnolla vasta tämän treenaamisen, jonkun verran ollut pitkähköjäkin taukoja sen treenauksessa, joten yllätyin todella positiivisesti, kun S:ltä sujui se niin mallikkaasti. Myös suoraan seisomisesta maahan meno sujui ilman, että tarvitsi välissä mennä istumaan. Hienoa Soma!
  • seisomista on aikaisemmin tullut treenailtua vain näyttelyiden yhteydessä (jossa käsky yleinsä up, muuten seiso). Mutta kokeilin mielenkiinnosta miten sujuu muuten, ja vautsivau! Tyttöhän yllätti jälleen kerran. Suoraan maasta mentiin seisomaan hurjalla vauhdilla, sama istumisesta. Kyllä tällä tytöllä vauhtia ainakin riittää.
  • tulihan sitä vähän treenattua luoksetuloakin, joka sujui mielestäni myöskin suhteellisen hyvin, vaikkakin paikalle jäämisessä on vielä pieiä puutteita, mutta sen treenaaminen onkin aloitettu vasta jonkun aikaa sitten.
Samalla tuli treenattua myös vähän Nallen kanssa, kun se niin innokkaasti Soman rinnalla liikkeitä suoritti. Hyväähän nekin tekivät vanhan herran aivoille, ja osasihan sekin kaikki käskyt, vaikka ei suorittanut niitä yhtä vauhdikkaasti kuin S.

Tästä mielestäni hyvä jatkaa, ja nyt pitää ruveta treenaamaan S:n kanssa useammin, niin päästään joskus ehkä kisaamaankin!