Viikon 15 treenit jäikin sitten totaallisesti väliin, koska juuri kun olin miettimässä lähtöä, saan puhelinsoiton vetäjältä, että treenit onkin peruttu.
Viime viikolla päästiin kuitenkin treenailemaan, ja tämäkin teksti tulee mukavasti nyt sitten viiveellä.

Tosiaan, tämä Soman tyypillinen ongelma tuli taas pintaan: toiset koirat. Yhdessä Caritan (vetäjä) kanssa mietimme mistä tämä tilanne voi johtua. Syitä löydettiin monia: liian pehemä koulutus, ehkä hieman pehmeämpi hermorakenne, stressaantuneisuus (mistä johtuu?), tai sitten jopa ihan vain ikä ja liian suuret luulot itestään. Tässä viikon sisällä miettiessäni asioita, ja katsellessani asioita olen tullut eniten siihen tulokseen, että ongelma on tällä hetkellä enemmän omistajassa kuin koirassa.
Olen tainnut päästää S aivan liian helpolla, pohjalla voi tietenkin olla myös sekin, että Nallella on ollut huonoja kokemuksia aikaisemmassa perheessä, jonka takia sille on ollut vähän hennompi, ja "vaihde" on sitten vain jäänyt päälle Skin kanssa. Ja tietenkin ikä. Soma on pahimmassa murkkuiässä, joten silloin usein tulee tälläisiä tilanteita vastaan. Nyt ollaan otettu luuloja pois, ja ainakin hetkellistä tottelevaisuutta on ollut havaittavissa.

Treeneissä siis viime kerralla otimme Sn kanssa vähän enemmän vain tuntumaa asioihin, niin että totutaan ryhmässä treenaukseen. Tulosta näytti tulevan, josta olin ylpeä. Lopuksi vielä, kaikkien muiden lähdettyä, otimme luoksetuloa, Soma liinassa ja toisessa päässä Carita. Edelleenkin ongelmia tässä kohtaa löytyy, joten lisää vain treeniä, niin paljon kuin on vaan mahdollista saada.